пятница, 9 марта 2018 г.

Чому зміцнилась гривня? Самый выгодный курс гривны

Київ, 09 березня 2018 р.

Гривня продовжила зміцнення, незважаючи на деяку політичну нестабільність. Це каже про те, що люди нарешті не панікують з найменшого запропонованого приводу. Тепер виникає питання,чи надовго це зміцнення?

Торгуйте на Форекс вже зараз: отримайте бездепозитний бонус 10$

Справа в тому, що збільшення інвестицій нерезидентів у гривнєві ОВДП забезпечило чисте надходження капіталу в державний сектор. У лютому цей потік підсилився і на фоні збільшення валютної виручки від експортерів та збереження сприятливої ситуації на світових ринках позитивно вплинув на курс гривні.

Крім того, НБУ вирішив з 2 березня 2018 року підвищити облікову ставку до 17% річних. Це вже четверте підряд підвищення, що викликане відсутністю послаблення інфляційних ризиків и спрямоване на скорочення споживчої інфляції до цільового рівня в середньостроковій перспективі. Простіше кажучи, інфляція вийшла за межі прогнозів, а НБУ намагається її приборкати.

Також на зміцнення гривні вплинуло зниження доллару на світових валютних ринках.

Як наслідок, національна валюта виправдала наші попередні прогнози й досягла на міжбанку позначки 26.80. Але тепер слід готуватися до деякого послаблення гривні.

Справа в тому, що інфляційні ризики, про які говорить Нацбанк, все ще є актуальними. Серед них:

- високий ступінь вразливості економіки України через те, що терміни отримання чергового траншу допомоги від МВФ постійно відкладаються;

- підвищені інфляційні очікування;

- істотні темпи зростання споживацького попиту.


Крім того, долар на міжнародному валютному ринку призупинив падіння. До речі, фундаментальна картина у долара не сприяє довгим зниженням. Отже цей фактор підтримки гривні може носити дуже короткостроковий характер.

Так чого ж очікувати від гривні? Вона почне слабшати, і її зниження по відношенню до долара може продовжитись в район 28.10. Але це буде проходити досить поступово. В цілому ж, у найближчій перспективі гривня може підійти до позначки 27.15-27.20

Огляд підготовлений аналітичним відділом ФорексПриват - самый выгодный курс Украинской гривны

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Активируйте подарочную карту форекс бонус -20$ трейдеру

Активируйте карту бездепозитный форекс бонус на сумму 20 долларов США. Торгуйте. Выводите прибыль. Активируйте карту и получите счет со сре...